Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σουβατζόγλου και Δημάκη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου


← πίσω

Σουβατζόγλου και Δημάκη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

Με επιτυχία διεξήχθη στον Σχινιά το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου, κατά γενική ομολογία το πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο των τελευταίων ετών. Μεγάλοι νικητές και νέοι πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχτηκαν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και η Ντενίζ Δημάκη. Σε όλα τα αγωνίσματα της μέρας. συνολικά συμμετείχαν περίπου 300 αθλητές, Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε από την Transition Sports στο Moraitis Sports Center, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.


Στους άνδρες ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρα ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο οποίος ξεχώρισε από την αρχή με πολύ δυνατή κολύμβηση όπου είχε αποκτήσει ήδη πλεονέκτημα 1,5 λεπτού από τους τους υπόλοιπους και συνέχιζε να μεγαλώνει τη διαφορά και στην ποδηλασία. Ακόμα και στο τρέξιμο που δεν είναι το δυνατό του αγώνισμα πήγε πολύ καλά ώστε να τερματίσει πρώτος σε 2:02:28 και να στεφθεί άξια πρωταθλητής Ελλάδος.

Πίσω του η μάχη δινόταν για τα υπόλοιπα μετάλλια. Ο Βασίλης Κρομμύδας στα 43 του και φανερά καταπονημένος από το κάταγμα στα πλευρά που είχε πάθει πριν ένα μήνα, δεν ήταν σε θέση να κυνηγήσει τον Σουβατζόγλου και κράταγε την 2η θέση μέχρι το τρέξιμο. Εκεί όμως τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για αυτόν και τον πέρασε και ο αναγεννημένος Ηλίας Ξάνθος, ο οποίος τερμάτισε τελικά δεύτερος με 2:05:47. Ο Κρομμύδας περιορίστηκε στην 3η θέση με 2:06:38 ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη του ήττα σε αγώνα τριάθλου εντός των τοιχών. Τόπο στα νιάτα λοιπόν για τους 25αρηδες Σουβατζόγλου και Ξάνθο από τον 43χρονο Κρομμύδα. Στην 4η θέση ακολούθησε ο Γιώργος Αλυφαντής με 2:07:22 ολοκληρώνοντας ουσιαστικά μια χρονιά με πολλούς αγώνες.

Μεγάλος άτυχος της μέρας ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης που είχε πτώση στο ποδήλατο μετά από σύγκρουση με δρομέα που ...έκοβε δρόμο μέσα από τη διαδρομή της ποδηλασίας! Μέχρι εκείνο το σημείο μείωνε συνεχώς τη διαφορά από τους υπόλοιπους και με δεδομένο το δυνατό του τρέξιμο θα είχε βάσιμες πιθανότητες για μετάλλιο, αλλά μετά την πτώση και τον τραυματισμό αυτό θα ήταν αδύνατο. Πάντως παρά την σημαντική απώλεια χρόνου, τα τραύματα που απέκτησε και τις μικροβλάβες στο ποδήλατο, ο Σκουλαρίκης συνέχισε για να τερματίσει 5ος με χρόνο 02:08:58.

Στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη δεν είχε αντίπαλο και μετά από ένα χρόνο απουσίας πήρε πάλι τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος τερματίζοντας σε 2:17:40. Δεύτερη στο πανελλήνιο ήταν η Κωνσταντίνα Συντζανάκη (2:36:46) και τρίτη η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου (2:54:06).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου